Barenbrug Yellow Jacket

Rødkløver med en god tidlig udvikling og en god vækst

En vellykket start er til fordel for alle, herunder også kløveren på din græsmark. Takket være den opdaterede teknologi i Yellow Jacket Nitrogenerator® kan din rødkløver nyde godt af en tidlig udvikling og en sund vækst.

Gennem flere år har vores laboranter arbejdet på Yellow Jacket Nitrogenerator® – en frøbehandling, som tilfører frøet den rigtige rhizobiumstamme. For at opnå en god vedhæftning har vores laboranter udviklet en unik recept og proces til forsyning af frøet med det rigtige rhizobium. Der tilsættes også ekstra næringsstoffer, som øger rhizobiumbakteriernes overlevelseschancer og levetid betydeligt.

Denne hjælpende hånd er særdeles nyttig for kløveren. Efter udsåningen møder kløveren nemlig stor konkurrence fra græs og ukrudt. Med Yellow Jacket Nitrogenerator® får planterne den bedste start og kan hurtigt omdanne kvælstof fra luften til brugbart ammoniumkvælstof, som forsyner planterne med næringsstoffer.Grundigt afprøvet

Yellow Jacket Nitrogenerator®-behandlede kløverfrø har gennemgået omhyggelige tests. Først på forskellige forsøgsmarker tilhørende Barenbrug Research og derefter i praktiske forsøg udført af landmænd i Holland, Belgien, Danmark og Polen.

Det blev hurtigt tydeligt, at de behandlede frø viste betydelige fordele sammenlignet med ubehandlede frø. Disse frø resulterede i hurtigere spiring og en imponerende tidlig udvikling af planterne. Derudover resulterede behandlingen i et markant højere udbytte sammenlignet med ubehandlede frø. Som et resultat af disse positive resultater vil alle vores rødkløverfrø fra sommeren 2022 være udstyret med Yellow Jacket Nitrogenerator®.

Den ultimative symbiose

Planter inden for ærteblomstfamilien besidder den imponerende evne til at omdanne luftens kvælstof til en form, der er nyttig for planten. Dette opnås gennem et symbiotisk forhold med rhizobiumbakterier. Selvom disse bakterier kan eksistere naturligt i jorden, har hver plante ofte en præference for en specifik bakteriestamme.

Mange gange er der ikke tilstrækkeligt med rhizobiumbakterier til at opnå optimale resultater. Ved at anvende Yellow Jacket Nitrogenerator® kan du være sikker på, at der er tilstrækkeligt med rhizobiumbakterier af den korrekte stamme, hvilket garanterer en vellykket etablering af planten.Optimalt at blande med græsfrø

Kløverfrø, behandlet med Yellow Jacket Nitrogenerator®, bør ideelt set kombineres med græsfrø på grund af deres vægt og størrelse. Frøenes vægt sikrer optimal kontakt med jorden Yellow Jacket Nitrogenerator® suger nemlig fugt til sig, hvilket fremmer spiringen af frøene.

Lucerne med Yellow Jacket Nitrogenerator®

Samtlige lucernefrø fra Barenbrug er udstyret med Yellow Jacket Nitrogenerator®, ligesom rødkløver. For at sikre maksimal effekt er rhizobiumstammen i lucernefrøene dog forskellig fra den, der anvendes i kløverfrøene.Yellow Jacket Nitrogenerator®
Se alle græsfrø her