Forebyg smitte

Begræns spredningen af bakterier og virusVærnemidler mod bakteriespredning

Skal du eksempelvis gøre rent på et toilet med forskellige brugere eller rense din svinestald ned efter sygdom, så er det en god ide at bære engangsbeskyttelse.

Det mindsker risikoen for, at du spreder bakterier og virus.


God hudhygiejne

Ved hjælp af nogle ret simple midler, kan du begrænse spredningen af smitte og bakterier betydeligt.


Vask hænder

Sørg for at vaske dine hænder og gerne i en sæbe med antibakteriel effekt. Det er ikke nok, at du bare sæber dem ind og skyller.
Du skal faktisk vaske grundigt i mindst 20 sekunder. Også mellem fingrene og husk at få både fingerspidser og tommelfinger med.


Afrens omkring dig

Det er også en rigtig god ide, at rense dørhåndtag, lyskontakter, hanen på kaffemaskinen, rattet i traktoren eller musen ved computeren af for bakterier.
En let måde at gøre dette på, er ved hjælp af wipes med antibakteriel effekt.


Nys og host ikke i dine hænder

Når du nyser eller hoster, så sørg for at gøre det ind i ærmet eller et engangslommetørklæde i stedet for ind i dine hænder.
Gør du det ind i dine hænder, vil alle bakterierne sidde i dine håndflader og sætte sig på det næste du rører ved.
På den måde vil bakterierne hurtigt sprede sig til andre.


Spritdispensere

Almindelig sæbe gør generelt et godt stykke arbejde med at fjerne det meste snavs, men desinfektionsmidler fra f.eks. en spritdispenser dræber alle bakterier, der muligvis kan forårsage sygdomme.
En spritdispenser giver hurtig og nem adgang til håndsprit, der kan hjælpe med at minimerer bakteriespredning mest muligt.
Vask tøj og tekstiler ofte for at mindske smitterisiko

Når du nyser og hoster i dit ærme, sætter bakterier og virus sig i tøjet. Det betyder, at tøj og tekstiler kan sprede virus og det er derfor vigtigt, at du vasker og tørrer dine tekstiler ofte.
Det mindsker risikoen for, at du spreder bakterier og virus.