Tips fra LINDS Eksperthjælp

Gør som de professionelle

LINDS PRO Rengøringstips

At gøre rent er ikke altid en simpel affære og hvis man gerne vil gøre rent i dybden, kan det virke uoverskueligt med at holde styr på de mange forskellige produkter, ende med at bruge penge på det forkerte udstyr og så det hårde arbejde.

Men hvad med at spørge dem der gør rent hver dag om hvilke tips og tricks de kender for at gøre deres arbejde både nemmere, hurtigere og ikke mindst mere effektivt?

Vi har spurgt vores kolleger fra LINDS Eksperthjælp om hvordan de vejleder deres kunder i at være bedre til at gøre rent. Det er der kommet de følgende råd ud af.

Lad produkterne gøre arbejdet for dig

LINDS PRO produkterne er først og fremmest lavet til at gøre arbejdet for dig, så du ikke behøver at skrubbe, slide og slæbe med rengøringen. For os handler det altid om at spare tid og rengøre effektivt og det kræver produkter af god kvalitet. Du vil derfor finde at LINDS PRO produkterne er stærkere, men doserer du korrekt og følger vejledningen kan du få stor glæde af dem.


Dosér korrekt

Det gælder for alle rengøringsmidler at man skal følge doseringen, som den fremgår på produktets emballage. Du får ikke et bedre resultatet ved overdosering og husk at mere sæbe gør ikke mere rent.
Skal man arbejde oppefra og ned eller nedefra og op?

Den mest hygiejniske måde at gøre rent på er at arbejde oppefra og ned. Især rengøringsrutinen på badeværelset skal være at arbejde oppefra og ned.

Dog gælder det at når du arbejder med mere effektive rengøringsmidler som LINDS PRO produkterne, er der nogle arbejdsgange, hvor du skal arbejde nedefra op. Det gælder f.eks. i køkkenet på hvide køkkenlåger. Du kan risikere at lave striber med overskydende produkt på lågerne, hvis du arbejder oppefra og ned.


Husk altid at bruge et plejemiddel efter du har renset

Bruger du rensemidler skal du altid huske at bruge plejemidler efterfølgende.

Du kan med fordel bruge Quick Grundrens som rens og affedter på alle overflader for at fjerne snavs og fedt. Det er vigtigt, at du husker at pleje dine overflader efter du har renset dem i grundrens. Ellers efterlader du overfladen mere modtagelig overfor snavs og skidt. Det fungerer på samme måde som din hud. Hvis du renser huden og ikke påfører pleje umiddelbart efter, vil din hud tage skade.

Når det gælder gulve lavet af f.eks. linoleum, PVC, gummi, forseglet træ eller terazzo, er Combi Cryl er fremragende plejemiddel, som forsegler overfladen og efterlader gulvet med en smuk og blank finish samt skridsikkert. Samtidig gør Combi Cryl, at du ikke behøver at vaske dine gulve nær så ofte som før.


Vekselvask din gulve

Vekselvask af gulve betyder du veksler mellem at rense dine gulve og pleje dine gulve. Vekselvasker du kommer du i bund med snavs og fedt samtidig med at du beholder en flot finish på dine gulve. Et godt råd er at rense, pleje og pleje og gentag. F.eks. hvis du bruger Quick Grundrens på dit linoleum gulv skal du starte med at rense og derefter pleje i en enkelt arbejdsgang. Næste gang dine gulve trænger til rengøring, bruger du kun plejemiddel og altså ingen rens. Det kan måske også være at du næste kun behøver at pleje dine gulve uden rens. Men den efterfølgende arbejdsgang kræver så, at du renser i dybden for at få alt plejemidlet og snavs af og du starter på den måde forfra.

Bemærk: Der skal kun vekselvaskes på gulve, der skal bruge plejemiddel! Klinker skal f.eks. ikke have plejemiddel.


Gør altid rent med forskelligt farvede klude

Vi anbefaler, at du altid bruger klude med forskellige farve til forskellige rum, så du altid kan holde styr på, hvor du skal bruge dine klude. F.eks. er det vigtigt, at den klud du bruger på badeværelset ikke også bruges i andre rum, så undgår du at sprede bakterier og vira til andre rum.

Inden for professionel rengøring går farverne tit igen, således at blå klude er universelle klude og bruges til overflader i rum som stuen, soveværelset og værelser. Røde klude bruges til badeværelset og gule klude bruges til desinfektion af f.eks. køkkener. Den grønne klud bruges tit til områder, hvor høj hygiejne kræves.
Forfugt dine klude

De fleste gør rent med klude og en balje/kar med sæbevand. Man vrider kluden op, tørrer en overflade, vrider op i samme vand og tørrer en ny overflade. Problemet med denne arbejdsgang er, at alle bakterierne fra første overflade ender i vandet og føres med til den næste overflade og så fremdeles.

For at få en mere hygiejnisk rengøring kan du med fordel forfugte dine klude. Det letter i øvrigt også arbejdsgangen at have dine klude forfugtede og klar til brug.

Til forfugtning af klude skal du bruge:

  • Klude
  • Afmålt vand
  • Rengøringsmiddel der passer til overfladen, der skal gøres rent
  • Rengøringshandsker
  • Spand

Brug klude der er ensartede, fold dem 2 gange og rejs dem op for at få en jævn fordeling af rengøringsmiddel og vand i dine klude.

Når du arbejder dig gennem et rum, er det mange overflader, der skal tørres af. Ved at folde kluden korrekt kan du opnå helt op til 8 sider af kluden, du kan bruge inden kluden skal skiftes ud. På den måde undgår du at køre det samme støv og snavs rundt og at skifte klud for ofte. Se guiden herunder, der viser, hvordan du folder dine klude optimalt.


Se guiden herunder, der viser hvordan du kan folde og forfugte dine klude.
Forfugtning af microfiberklude


Fold kluden 2 gange (giver 8 sider)


Lav en brugsopløsning af vand og rengøringsmiddel. Hæld halvdelen af brugsopløsningen over. Lad det stå 1 min


Sæt kludene på højkant. Vend kludene om og hæld resten af brugsopløsningen over. Lad det stå 5 min


Vend kludene, så de ligger vandret. Brug hver side


Der er 8 sider. Smid kluden til vask efter brug

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål omkring LINDS PRO?
Vores ekspert er klar til at hjælpe dig.

Kontakt os på tlf 9992 0233 og spørg efter Diana.

Du kan også sende en mail til Diana: dje@linds.dk

  • Telefontider
  • Man-tor: 07:30 - 16:00
  • Fre: 07:30 - 14:00