Opret ny bruger og få mange fordeleGlemt adgangskode

Majsfrø 2018-2019


Sådan vælger du den rigtige majssort


- Går du efter det sikre valg?
- Eller tager du chancen med en af de sildige sorter, der giver dig et større udbytte?

Dit sortsvalg er det første vigtige skridt på vejen mod succes med majsdyrkning. Og vi hjælper dig.

Hurtige genveje til dig:


- Se vores anbefalinger til din geografiske placering

- Se, hvordan du får det største udbytte som kvægavler

- Se, hvordan du får det største udbytte som svineavler
Hvor er dit område?


På nedenstående kort kan du hurtigt få et overblik over, hvilke majssorter der dyrkningsmæssigt passer bedst til lige netop dit område.

De blå områder:

Her er klimaet koldest. Går du efter det sikre valg, bør du vælge majssorterne, der er markeret med blå. Se sorterne her

De grønne områder:

Her er klimaet lidt varmere end i de blå områder. Du kan derfor bruge en sildigere sort. Går du efter det sikre valg, bør du vælge majssorterne markeret med blå og grøn. Hvis du vælger fra det blå område, risikerer du dog et lidt mindre udbytte. Se sorterne her

De røde områder:

Her er klimaet varmest, og du kan derfor frit vælge mellem alle majssorterne. Se sorterne herRing til os - så hjælper vi dig


Har du spørgsmål omkring hvilke majssorter, der passer til dig? Kontakt os på tlf 9992 0233 - så hjælper vi dig videre.Vælg den rigtige majssort og få større udbytte


Majssorter findes i forskellige varianter, der er optimerede til at dække individuelle behov. De behov kan både indeholde varierende klimamæssige forhold og forskellige ønsker til foderplan. Herunder kan du læse om resultaterne fra de årlige landsforsøg, der vurderer hver enkelt majssort ud fra foderværdi.


Ring til os - så hjælper vi dig


Har du spørgsmål omkring hvilke majssorter, der passer til dine køer? Kontakt os på tlf 9992 0233 - så hjælper vi dig videre.


Landsforsøgene 2017


- De seneste landsforsøg viser, at vælger du majssorten LG 31.211, får du som kvægproducent den majssort med den højeste økonomiske fodringsværdi pr. årsko og pr. hektar – uanset forholdet mellem græs og majs i din foderplan. Dog er det en sildig majssort og derfor skal du være særlig opmærksom på klimaforholdene i dit område.

- Blandt de tidlige sorter er det Wizard, der kommer ud med den højeste økonomiske foderværdi pr. årsko og pr. hektar – uanset forholdet mellem græs og majs i din foderplan.

- Har du har brug for en majssort, du kan høste meget tidligt, så er Activate et godt valg. Især hvis du også vil have muligheden for at lade den stå til kolbemajs, et år, hvor majsudbyttet er bedre end forventet. På den måde kan du øge mængden af hjemmeavlet foder i din foderplan.Det betyder resultaterne for dig som kvægavler


Dit valg af majssort er derfor af afgørende betydning for, hvor stor mælkeydelsen er på dine køer pr hektar.
Generelt vil tidlige sorter øge sikkerheden for en høj foderkvalitet, hvor sildige sorter desuden øger muligheden for et højere udbytte.

Hovedparten af de majsfrø du køber bør derfor være velafprøvede og stabile sorter, der er klar til høst (32% tørstof) senest midt i oktober.

De resterende 10-20% kan du ”satse” på nye sorter og/eller sorter, du finder spændende, selvom de måske ikke er det naturlige førstevalg på din egn.

Det anbefales, at du vælger flere forskellige majssorter, da specielle forhold kan svække selv den bedste majssort.
Ved at vælge flere sorter spreder du din risiko og øger dermed din sikkerhed.Vælg den rigtige majssort og få sundere grise


Kernemajs har udviklet sig til at være et værdifuldt supplement i fodringen af svin. Det er flere gange bevist, at kernemajs forbedrer såvel besætningens sundhed som trivsel.

Især på let jord er kernemajs et oplagt alternativ til vårkorn, da det giver følgende fordele:

- Selvforsyning og dækningsbidrag øges på disse arealer
- Arbejdsfordelingen forbedres i såvel forår som høst
- Dyrkningssikkerheden øges
- Maskinudnyttelsen øges
- Sædskiftet bliver mere alsidigt

Majssorter findes i forskellige varianter, der er optimerede til at dække individuelle behov. De behov kan både indeholde varierende klimamæssige forhold og forskellige ønsker til fodringen. Herunder kan du læse om resultaterne fra de årlige landsforsøg, der vurderer hver enkelt majssort ud fra udbyttet per hektar.


Ring til os - så hjælper vi dig


Har du spørgsmål omkring hvilke majssorter, der passer til dine svin? Kontakt os på tlf 9992 0233 - så hjælper vi dig videre.


Landsforsøgene 2017


- I de danske Landsforsøg 2017 er topscoreren på udbytte LG 30.179, på trods af at den samtidig er en af de sorter, der er tidligt klar til høst.

- Yukon, der år efter år er den sort, der er først klar til høst, ligger på en flot 3. plads med hensyn til udbytte.

Ovenstående kombinationen af tidlighed og udbytte er meget vigtig, da det sikrer, at du hvert år får samlet mest muligt foder i den højest mulige kvalitet.

- Har du har brug for en majssort, du kan høste meget tidligt, så er Ambition et rigtig godt valg. Det er samtidig en sort med en meget høj stresstolerance og et højt kerneudbytte.Det betyder resultaterne for dig som svineavler


Hovedparten af de majsfrø du køber til såsæd bør derfor være velafprøvede og stabile sorter, der er klar til høst midt i oktober, har et højt kerneudbytte, en høj foderværdi og en god standfasthed.

De resterende 10% kan du vælge at ”satse” på nye sorter og/eller sorter, du finder spændende, selvom de måske ikke er det naturlige førstevalg på din egn. Se vores kort her.

Kernemajs høstes når der er under 40% vand i kernerne - dog senest 20. oktober, da senere høst øger risikoen betydeligt for regnbyger, nattefrost og lave middeldøgntemperaturer.

Når middeldøgntemperaturen kommer under 10 grader er plantens forbrug af ”vedligeholdelsesfoder” højere end dens produktion, og næringsstoffer forsvinder derfor ud i den blå luft.Majssorter hos LINDS


Majs er en afgrøde med stor forskel på sorternes egenskaber. Tidlighed, udbytte, stivelse og FK NDF er nogle af de vigtige parametre, der skal kombineres med gårdens forudsætninger omkring bl.a. fodring samt jordbunds- og klimaforhold. Vi har derfor sammensat et bredt program af topsorter fra LG/Limagrain og Calvini så vi kan levere majsfrø i top kvalitet, til fodring af malkekøer, kødkvæg, svin og biogasanlæg i hele Danmark.

De fleste sorter fås henholdsvis standard bejdsede (mod jordsvampe) og Mesurol bejdsede (mod fugle og jordsvampe). Til økologer er der et sortiment af ubejdsede frø udvalgt efter den bedste kuldetest og største spireevne. Til arealer, hvor der forventes store problemer med smælderlarver, anbefales det at anvende Sonido bejdsede frø.

Om LINDS AS

LINDS AS er et handelsfirma, hvor vi tilbyder vore kunder en hurtig, nem og overskuelig måde at bestille et stort udvalg af branchespecifikke forbrugs- og servicevarer på. Varerne omfatter LINDS' kendte sortiment inden for dagligvarer og landbrugsartikler, samt et stort udvalg af kontorartikler, datatilbehør, beklædning, Mascot arbejdstøj, mobiltelefoni, mobilt bredbånd og mobiltelefoner.


LINDS AS er et handelsfirma, hvor vi tilbyder vore kunder en hurtig, nem og overskuelig måde at bestille et stort udvalg af branchespecifikke forbrugs- og servicevarer på. Varerne omfatter LINDS' kendte sortiment inden for dagligvarer og landbrugsartikler, samt et stort udvalg af kontorartikler, datatilbehør, beklædning, Mascot arbejdstøj, mobiltelefoni, mobilt bredbånd og mobiltelefoner.Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.


English

Information

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på mail eller

   +45 9992 0233

Priser i parentes () er inkl. 25% moms.

Kundeservice

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig man-tors: 07.30-16.00 og
fredag 07.30-14.00.

LINDS AS   |   Blüchersvej 3   |   7480 Vildbjerg   |   99 92 02 33   |   CVR: 21 90 66 89   |   mail